Een stukje uit ons ondernemersplan,
voordat alles begon
 


Slenterend door de binnenstad van Goes, van de Haven naar de Grote Markt gaan mijn gedachten naar dorpjes langs de Middellandse Zee. Op een gezellige markt is de sfeer gemoedelijk, kraampjes met mooie groenten, lekkere olijven, worsten, nougat en andere lekkernijen. Op de Opril zie ik een mooi pand leeg staan. Ik krijg er beelden bij van een nostalgisch interieur en de geuren die je tegemoet  komen. De sfeer is gemoedelijk, er lijkt geen haast te zijn. Er is veel keus in lekkere dingen, allerlei soorten olijfolie en azijnen. De winkelier begroet me vriendelijk. Ik kijk rond, proef, ruik en ik moet iets kopen! Ik maak een praatje met de winkelier. Hij geeft me advies. Mocht ik iets missen, dan wil hij voor me op zoek. 

Voorbij het pand kom ik tot de realiteit. Ik mis zo’n winkel in Goes. Lopend naar huis mijmer ik over een eigen delicatessenwinkel. Ik ben enthousiast, ik voel een soort verliefdheid. Ik ga ervoor!

Oké, een idee is één ding, maar het blijft hangen. Ik krijg steeds meer zin om echt iets met dit idee te doen. Samen met Marloes ga ik op onderzoek uit. Pand huren, een assortiment samenstellen en waar willen we voor staan: 

Een winkel waarin de delicatessen smaak, geur, kwaliteit en originaliteit uitstralen. De nadruk ligt op klantvriendelijkheid, proeven en ontdekken wat je met mooie producten kan doen. Een winkelier die met je meedenkt en waar tijd is voor een praatje. Eerlijk en authentiek in producten, service en natuurlijk de winkel zelf.  Proef de oliën en azijnen voor je ze koopt en tap de hoeveelheid die jij wilt. Je hoeft nooit meer te twijfelen of die olijfolie in die leuke fles echt wel lekker is. 

En toen begon het… 

Op 8 september 2020 zijn we officieel geopend. Tapsalon Goesto is er voor mensen die van lekker eten, borrelen en kwaliteitsproducten houden. Ons assortiment bestaat voornamelijk uit producten uit landen rondom de Middellandse Zee. We hebben olijfolies uit Italië, Spanje, Griekenland, Portugal en Marokko. 

Inmiddels is de winkel lekker vol, zoals we ons voorgesteld hadden. De ene kant van de winkel heeft een wand met vaten, gevuld met extra vierge olijfolies uit diverse landen en met glazen amforen, gevuld met balsamico’s en azijnen. De andere kant van de winkel staat vol met allerlei delicatessen, van pasta’s, pesto’s, patés, sauzen, risotto, visconserven, gedroogde worsten, olijven, koekjes, snoepjes en nog veel meer. 

Kom eens langs en struin lekker door het winkeltje. We helpen je graag, luisteren naar je en geven je advies. Eerlijk en open. Voor cadeaus en pakketten kun je ook bij ons terecht. We hebben altijd een aantal pakketten klaar staan. Maar je kan ook zelf wat samenstellen. Samen komen we dan tot een mooi cadeau of pakket.  

Het concept voor het tappen van olie en azijn 

In de winkel kun je een fles laten vullen met olijfolie of azijn. Je kan hiervoor je eigen fles van thuis meenemen of je koopt een fles bij ons. We hebben flessen in verschillende groottes. De gekochte fles kun je de volgende keer weer laten (her)vullen. De olijfolies en azijnen kun je vooraf proeven, zodat je er zeker van bent dat je iets koopt wat je echt zoekt en lekker vindt. 

 

Samenwerking 

Gors
We werken samen met Gors, een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel, een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zij verzorgen ons drukwerk en snijwerk. Verder hebben ze diverse borrelplanken voor ons gemaakt. Vanuit de Smulkamer worden voor ons de lekkerste ricciarelli gebakken. 

 

Verse Granola.nl 
VerseGranola.nl is een website waar je verschillende soorten granola kunt bestellen. VerseGranola.nl heeft ons als afhaalpunt in Goes gekozen. Nadat je besteld hebt, kun je bij ons je bestelling ophalen. Daarnaast verkopen wij zelf ook 6 soorten granola in onze winkel. 

 

Bubbels2Bubbels
Bubbels2Bubbels is een webwinkel die voornamelijk champagne, cava, spumante verkoopt. Om ons assortiment volledig te maken, hebben we gekozen om enkele van hun wijnen in ons assortiment op te nemen. Deze zijn enkel in onze fysieke winkel te koop. 

 

Jardin Ontbijt & Lunch 
Onze overburen! De groenste ontbijt- en lunchbar van Goes. Op hun menu staan broodjes, bowls, salades, smoothies, taart, koffie en thee. Voor de broodjes en salades gebruiken ze onze azijnen.